6 Haziran 2013 Perşembe


 4 HAZİRAN

Seda

 Jüride yapılar eleştiriler ve değerlendirmeler doğrultusunda projemde bazı değişiklik ve düzeltmeler yaptım. Öncelikle çatı örtüsünün amacını ve kullanım yerini tekrar gözden geçirdim palestradaki belirli bir alanın üzerinin örtülmesine ve oraya farklı fonksiyonlar yüklemeye karar verdim. Aynı zamanda bu çatı formu müzenin girişindeki Çankırı Caddesi'ne paralel uzanıyor ve mekanın algılanmasına önemli katkı sağlayacak konumda. Hamamın önemli noktaları görülebilecek şekilde ayarlanmış, yükseltilmiş cam platformlar  hamamın içerini görme imkanı sunuyor. Müze girişinin sağ tarafında bulunan ve hamam kotundan daha düşük kotta bulunan yapı restore edilerek kafe kullanımına uygun hale getirildi. Mekandan çıkış ise mezar taşları, sütun ve kaidelerin sıralandığı bir yol ile giriş kapısının bir miktar ilerisinde kalan başka bir kapı vasıtasıyla sağlanıyor.



 Figen Hoca'nın harita planına hamam kalıntılarını işlememi ve iç mekanda oluşturduğum platformların kalıntıların rekonstrüksiyonunun bir miktar üzerinden geçebileceğini önermesi ve palestrada oluşturduğum çatı örtüsünün altındaki mekana hangi işlevleri yüklediğime dair çizimlerin faydalı olabileceğini söylemesi ile birlikte bu çalışmalara başladım.

3 Haziran 2013 Pazartesi


 28 MAYIS

JÜRİ

   Sunum Paftamız

 Maket_Seda

Zor bir jüri geçtiğini öncelikle belirtmek isterim. Sunum paftasındaki haritaların çok küçük olduğu ve okunamadığını aynı şekilde sketchup resimlerinin de anlaşılır olmadığını söylediler.
Kendi projemle ilgili olarak da neden girişin tersine yöneldiğim, palestrayı kapatmak yerine neden yürüyüş ve sergi alanının bir kısmının üzerine örtmek istediğim yönünde sorular soruldu.Tasarımın çok başındaydım ve tüm bu etmenleri de göz önünde bulundurarak ilerlemem gerektiğini öğrendim.

 24 MAYIS

 Tüm gruplar jüride kullanacakları materyalleri( pafta ve maket ) sundu ve kritik aldı. Ders esnasında mekanın hikayesi bireysel olarak oluşturuldu.



    Sunum paftalarımız tam olarak hazır değildi ve biz hangi fotoğrafları kullanıp kullanmayacağımızı anlayabilmek için bir çalışma yapmıştık. Ve neticesinde doluluk-boşluk oranına dikkat etmemiz gerektiğini ve haritaların okunamadığı eleştirisinde bulunuldu.Jüri için hazırlayacağımız çalışmalarda bunlara dikkat edeceğiz.

 21 MAYIS 

Bireysel Program Geliştirme
  Seda

 Bugün diğer derslerden farklı olarak paftalarımızı astıktan sonra stüdyodaki arkadaşlarımızın yorumlarıyla birlikte  jüri yaptık.



                                                   Kullanım senaryolarına yönelik çalışmalar

Arkadaşlarım çizimdeki ve haritadaki bazı ifadeleri anlamakta zorlandılar. Benzer sorun çoğu kişide vardı ve çizimlerin ifadesizliğinden kaynaklanıyordu. Daha anlaşılır bir hale getirmek için ders süreci boyunca çizimleri tekrardan çizdik ve ders sonunda tekrar baktığımızda gelişme kaydettiğimiz açıktı.

                                     Roma Akropolü'ne yönelik yükseklik analiz çalışması

                                                      Kullanım senaryoları önerimi

24 mayıs cuma günü jüriye çıkaracağımız sunumların bir ön değerlendirmesi şeklinde olacak.
 
     17 MAYIS 

  Hafta içi boyunca yaptığımız çalışmaların değerlendirilmesi kullanım senaryoları kısmını hızlı atlayıp modelleme için erkenci davrandığımız yönünde oldu. Tasarımda kullandığımız kubbe modeli Roma mimarisi için bir atıftı ve tensegrity ile çözmeye çalıştığımız taşıyıcı sistem problemi büyük çelik parçalar gerektiriyordu ve bu da tasarımın öncelikli ilkesine yani tarihi yapıya zarar vermeme ilkesine aykırıydı. 
 21 mayıs salı günü  bireysel olarak proje geliştirme çalışmalarımızı sunacağız.